Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ARCIMBOLDO


Αγαπημένοι φίλοι-ες,
 μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας μου τόσο από τον χώρο εργασίας  αλλά και από την blog-οικογένεια, λόγω προβλημάτων υγείας, επανέρχομαι πάλι δριμύτερη για να συνεχίσω το πρόγραμμα που εκπονείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους στο νηπιαγωγείο.
Σειρά αυτή τη φορά έχει ο Ιταλός Ανναγεννησιακός Ζωγράφος GIUSSEPE ARCIMBOLDO                                                          
 Θεωρείται ένας από τους πλέον ασυνήθεις καλλιτέχνες της Αναγέννησης, γνωστός κυρίως για τις  συνθέσεις του που απεικονίζουν φρούτα, λουλούδια, πουλιά, λαχανικά, ζώα, εργαλεία, και άλλα αντικείμενα, στη μορφή προσωπογραφίας.
 Λόγω ότι πήραμε μέρος σε: "Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους πολίτες της Ηλείας" που υλοποιείται σε συνεργασία της Γραμματείας Καταναλωτικής Συνείδησης με την Δ/νση Π.Ε.       Ν. Ηλείας, προσπάθησα να περάσω το πρόγραμμα μέσα από την τέχνη και συγκεκριμένα μέσα από τον ARCIMBOLDO. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης εξάπτει την φαντασία των μικρών και δίνει τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες σχετικές με το παραπάνω πρόγραμμα.

Συμμετέχουμε λοιπόν στις συγκεκριμένες δράσεις με το σύνθημά μας: "Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΟΡΗ ΠΟΛΥ - ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΠΙΚΑ" και με την παρακάτω αφίσα που έχει χαρακτήρα διαγωνιστικό. (χαχαχα ευχηθείτε μας "καλή επιτυχία").

Η αφίσα μας σαν του ARCIMBOLDO. Σύνθεση από λαχανικά και φρούτα της Ηλείας φτιαγμένα με πλαστελίνη.


Και το σύνθημά μας σε πιο κοντινό πλάνο.

Πως δουλέψαμε λοιπόν και καταλήξαμε στο άνωθεν αποτέλεσμα μπορείτε να  παρακολουθήσετε το παρακάτω βιντεάκι που έφτιαξα για τη παρουσίασή μας στην ημερίδα

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου φίλη και συνάδελφο Ελένη Τσούση (Pitsina) για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Αναγνώστες